Kosten Multi Functionele Accommodatie Zwammerdam lopen uit de hand

Ondanks dat de VVD de MFA van groot belang vindt voor Zwammerdam, hebben wij als VVD fractie tegen extra benodigde de 1,5 miljoen gestemd omdat de kosten uit de klauwen beginnen te lopen. Het project kost inmiddels al ongeveer 70x zoveel als enig andere MFA in Alphen.

Dit voorstel omvat meer dan de afgesproken duurzaamheidsmaatregelen. Hier zitten ook onvoorziene kosten in verwerkt en wij vragen ons af waar het ophoudt.  Het is al een kostbaar project en de wethouder heeft niet kunnen aangeven dat er niet nog meer kosten aan komen vanwege een gasleiding, infrastructuur en andere benodigde aanpassingen.

Ook is er binnen Zwammerdam nog steeds veel discussie is over de locatie. Het proces is volgens velen niet netjes verlopen. Aangezien draagvlak van essentieel belang is voor een MFA, zien wij dit als een risico. Daarnaast zijn wij (de gemeente) bezig zijn met nieuw beleid omtrent de MFA's, waarom zouden wij hier een uitzondering maken?

De fractie heeft de wethouder opgeroepen om een concreet en volledig uitgewerkt voorstel neer te leggen, wat qua kosten binnen de perken blijft en waar bewezen draagvlak voor is zodat er gedegen besluitvorming kan plaatsvinden. Jammer genoeg wordt hier geen gehoor aangegeven en wordt en in volle vaart doorgewerkt met alle risico’s in zicht...