Vertragingen Westgouweweg zorgen voor gevaarlijke situaties

De VVD heeft vragen aan het college gesteld over de veiligheid bij de werkzaamheden bij de Westgouweweg. De werkzaamheden lopen vertraging op met een situatie waarbij zonder verlichting door scholieren gefietst wordt. De wethouder heeft aangegeven in overleg met de aannemer te treden om de mogelijkheden ter verbetering bespreken.

De provincie Zuid-Holland vervangt delen van de westelijke oeverconstructie langs de Gouwe in Alphen aan den Rijn, Waddinxveen en Boskoop. In juni zijn de werkzaamheden tussen het Alphen-Aquaduct in Alphen aan den Rijn en de Baanwegsekade in Boskoop gestart.

De afsluiting duurt een maand langer dan gepland. Tijdens de werkzaamheden aan de oevers is op een aantal plekken het asfalt beschadigd. Het asfalt moet eerst gerepareerd worden voordat het fietspad wordt opengesteld.

De afsluiting bevindt zich tussen De Schans (Alphen aan den Rijn) en de Baanwegsekade (Boskoop). Fietsers worden omgeleid via de Compierekade, Rietveldsepad en Goudse Schouw. De afsluiting van het fietspad is nodig voor de veiligheid van fietsers en de werknemers van de aannemer. Op het moment is er weinig verlichting voor de fietsers, dit zorgt voor mogelijk gevaarlijke situaties.

Bron tekst en foto: zuid-holland.nl