Nieuwe lijsttrekker VVD Alphen aan den Rijn

Anouk Noordermeer definitief nieuwe lijsttrekker VVD Alphen aan den Rijn

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van VVD Alphen aan den Rijn is de verkiezingslijst vastgesteld. Anouk Noordermeer (38) is definitief gekozen als lijsttrekker en voert daarmee de gemeenteraadverkiezingen aan op 21 maart 2018. Op de lijst staan naast bekende gezichten, ook veel jonge, enthousiaste liberalen.

De conceptlijst werd onveranderd door de algemene ledenvergadering ondersteund. Met flink wat nieuwe gezichten in de top 10 kan de VVD de gemeenteraadsverkiezingen met een frisse blik tegemoet zien. "Het klopt dat er veel jong talent op de lijst staat. Maar ook de zeer ervaren Bas Wienbelt die van onschatbare waarde is voor de partij als het gaat om politieke ervaring”. Aldus Anouk die zelf van origine uit Brabant komt. "De liefde heeft mij naar Alphen aan den Rijn gebracht, en de liefde voor Alphen is daarna gekomen. Ik heb deze gemeente leren kennen en in de 14 jaar dat ik er nu woon in mijn hart gesloten."

De VVD neemt na de verkiezingen afscheid van een aantal leden uit de huidige fractie. Wij danken de raadsleden die vertrekken voor hun jarenlange inzet en betrokkenheid bij de Alphense gemeenschap.

De top 15 van de lijst ziet er als volgt uit:

 1. Anouk Noordermeer

 2. Bas Wienbelt

 3. Bas van Polanen

 4. Elise Braat

 5. Bas Leenaerts

 6. Monique de Vos-Verwaijen

 7. Maurice Piëtte

 8. Jan Robert Zijp

 9. Annemiek van Vugt

 10. Raymond Vlieland

 11. Lisette Ens

 12. Tom Fikkert

 13. Jeroen Matthijssen

 14. Peter van Waaij

 15. Menno Mathijs Everts